7.3.2019. 15:03
Oslić musaka
Musaka se može napraviti od bilo čega, a ako niste još probali kako to izgleda sa oslićem, onda je pravo vrijeme za ovaj jednostavni recept.
Sastojci:

800 g fileta oslića
1 kg krompira 
2 luka 
4 češnja bijelog luka
3 mrkve 
so
biber
mješavina začina
svježi peršun
ulje

File oslića dobro operite, pa ga posušite i ostavite sa strane. Krompir ogulite pa narežite na ploške oko 0,5 cm. Mrkvu isijecite na kružiće, bijeli luk na listiće, a luk na tanke ploške. 

Jedan dio krompira poslažite po dnu tepsije, pa ga blago posolite i pobiberite. Zatim, na krompir rasporedite filete ribe, te i njih malo posolite i pospite ih mješavinom začina. Nakon toga, rasporedite mrkvu, a po mrkvi poslažite luk i bijeli luk. Potom, sve pospite sitno nasjcekanim svježim peršunom i poslažite ostatak krompira. Ponovo sve blago posolite, pobiberite i prelijte uljem te stavite u zagrijanu rernu na 220 stepeni i pecite oko pola sata, odnosno dok krompir lijepo ne porumeni.

Nakon pečenja, musaku ostavite oko 10 minuta da se malo prohladi, pa je tek onda izrežite na željene porcije i poslužite uz sezonsku salatu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana