7.3.2019. 15:03
Musaka se može napraviti od bilo čega, a ako niste još probali kako to izgleda sa oslićem, onda je pravo vrijeme za ovaj jednostavni recept.
Sastojci:
800 g fileta oslića
1 kg krompira
2 luka
4 češnja bijelog luka
3 mrkve
so
biber
mješavina začina
svježi peršun
ulje
File oslića dobro operite, pa ga posušite i ostavite sa strane. Krompir ogulite pa narežite na ploške oko 0,5 cm. Mrkvu isijecite na kružiće, bijeli luk na listiće, a luk na tanke ploške.
Jedan dio krompira poslažite po dnu tepsije, pa ga blago posolite i pobiberite. Zatim, na krompir rasporedite filete ribe, te i njih malo posolite i pospite ih mješavinom začina. Nakon toga, rasporedite mrkvu, a po mrkvi poslažite luk i bijeli luk. Potom, sve pospite sitno nasjcekanim svježim peršunom i poslažite ostatak krompira. Ponovo sve blago posolite, pobiberite i prelijte uljem te stavite u zagrijanu rernu na 220 stepeni i pecite oko pola sata, odnosno dok krompir lijepo ne porumeni.
Nakon pečenja, musaku ostavite oko 10 minuta da se malo prohladi, pa je tek onda izrežite na željene porcije i poslužite uz sezonsku salatu.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.