11.3.2019. 15:44
Pasta u povrtnom zagrljaju
Čak i oni koji nisu ljubitelji povrća kada vide tanjur pun boja, teško da mu mogu odoljeti. Sa ovim receptom naši kuhari nam simbolično najvljuju proljeće.
Sastojci:

200 g fusilli tjestenine
100 g karfiola
100 g brokule
20 g svježeg špinata
½ crvene paprike
1 paradajz
1 rotkvica
1 stabljika mladog luka
2 kuhana jaja
100 g zelene salate
20 g parmezana
20 pinjola

dresing:
100 ml maslinovog ulja
2 kašike sirćeta
so
biber
2 češnja bijelog luka
1 kašičica senfa

U velikoj šerpi zakuhajte oko litar vode, posolite je i po želji pouljite. Stavite tjesteninu da se kuha, a pred kraj dodajte cvjetove brokule i karfiola i pustite ih da omekšaju. Skuhanu tjesteninu s povrćem ostavite sa strane. U isto vrijeme, u drugoj šerpici tvrdo skuhajte jaja.

Zatim, u većoj zdjeli pomiješajte rukom natrgan svježi špinat, na kockice izrezane crvenu papriku i paradajz, te na ploškice isječenu rotkvicu i mladi luk. Kuhana jaja dobro rashladite u ledenoj vodi, pa ih izrežite na kockice i dodajte u povrće. U to dodajte tjesteninu s brokulom i karfiolom, pa sve vrlo pažljivo izmiješajte.

Nakon toga, pripremite dresing koji će ovom jelu dati poseban šmek. U zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, sirće, senf, so, biber i sitno nasjeckan bijeli luk, pa sa njim prelijte salatu.

Jelo servirajte tako što ćete na tanjur najprije staviti nekoliko listova zelene salate, pa na nju stavite tjesteninu s povrćem, i sve pospete s malo parmezana i pinjola. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana