5.4.2019. 10:07
Zahvaljujući Tefalu za pripremu pizze vam nije potrebna ni krušna peć, ni rerna. Sa dodatkom Snacking & Baking domaću pizzu jednostavno napravite u OptiGrillu.
Sastojci:
tijesto:
110 g brašna
70 ml vode
20 ml ulja
30 ml vrhnja za kuhanje
1 jaje
1 kašičica kvasca
šećer
so
nadjev:
100 ml paradajz sosa
100 g mozzarelle
30 g crnih maslina
100 g svježih šampinjona
100 g pureće šunke
50 g suhog mesa
½ zelene paprike
origano
Najprije napravite tijesto za pizzu. Ulupajte jaje, pa dodajte vodu, germu, šećer i so. Nakon toga, dodajte ulje, vrhnje za kuhanje i na kraju brašno, pa umijesite glatko tijesto. Tijesto zatvorite u kesu i ostavite da odmara oko 2 sata.
Mozzarellu isijecite na kriške, masline i šampinjone na ploškice. Kolutove šunke prepolovite, a suho meso izrežite na kockice. Papriku očistite od sjemenki, pa je narežite na trakice, a trakice prepolovite.
Odmoreno tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu Snacking & Baking nastavka za pečenje. Zatim ga prebacite u nastavak, pa ga premažite paradajz sosom. Zatim, stavite kriške mozzarelle, pa masline, te šunku i suho meso (ravnomjerno rasporediti). Po mesu rasporedite papriku i gljive.
Nastavak za pečenje stavite u
OptiGrill, poklopite i uključite. Na dugmetu za temperaturu odaberite crvenu boju i pecite pizzu oko 15 minuta, odnosno dok ne porumeni po vašoj želji.
Gotovu pizzu ostavite da se kratko ohladi, pa je tek onda izvadite iz Snacking & Baking nastavka. Ni u kojem slučaju je nemojte sijeći u nastavku jer ga na taj način možete oštetiti.
Kad je izvadite, pospite je origanom i narežite na željene komade.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.