8.4.2019. 10:36
Proljetni smoothie
Kad im je već sezona, onda ih treba maksimalno iskoristiti a u ovom receptu će svakako doći do izražaja njihov neodoljivi miris i jedinstveni okus. Riječ je, naravno, o jagodama koje su kao stvorene za proljetni smoothie.
Sastojci:

150 g jagoda
20 g keksa
150 ml grčkog jogurta
100 ml nemasnog mlijeka (1,5 % mm)
50 g krem sira (abc)
1 kašika arome vanilije
1 kašika meda

Jagode očistite, te odvojite nekoliko lijepih primjeraka. Ostatak ubacite u blender. Ovog puta, naš kuhar je imao priliku koristiti TEFAL PERFECTMIX +  blender velike brzine koji dok trepnete pravi smoothieje ili frapee. Nakon jagoda, dodajte jogurt, mlijeko, sir, aromu vanilije i med. Blendajte dok ne dobijete kremasti smoothie.

Keks po želji usitnitte  u sjeckalici. Zatim, u širu čašu na dno stavite malo mljevenog keksa, i par komadića svježih jagoda koje ste odvojili. Sve prelijte sa smoothiejem, te i po vrhu stavite par jagodica. Na kraju sve pospite mljevenim keksom i poslužite ohlađeno.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana