19.4.2019. 10:49
Dok je kopriva još uvijek mlada, donosimo vam još jedna jednostavni recept koji će definitivno obogatiti vaš jelovnik.
Sastojci:
200 g pilećeg filea
200 g koprive
150 g njoka
150 ml paradajz sosa
1 manji luk
chili začin
mješavina začina
biber
Njoke skuhajte po uputstvu na pakovanju, ili ako imate vremena napravite domaće po našem receptu.
U tavi na malo ulja prepržite sitno nasjeckan luk. Kada omekša, dodajte kockice pilećeg filea i pržite dok ne porumeni. Tada dodajte koprivu koju ste prethodno dobro oprali i grubo je nasjekli. Dodajte chili začin, ili neki pikantni začin, te mješavinu začina i biber.
Nakon što kopriva omekša, ubacite skuhane i ocijeđene njoke i izmiješajte sve kako bi se svi sastojci što bolje povezali. Prelijte sve sa paradajz sosom, i po želji posolite i pobiberite, pustite da se sve kratko krčka i poslužite toplo. Njoke možete posuti narendanim parmezanom.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.