10.5.2019. 9:51
Tost topli sendviči
Uz Tefal toster topli sendviči su gotovi dok trepnete, a naš kuhari ih je dodatno obogatio sa malo karameliziranim lukom, jajima i bosiljkom.
Sastojci:

8 kriški tost integralnog hljeba
8 kriški sira goude
8 kriški pureće šunke/pilećih prsa
1 manji luk
4 jaja
1 kašika soja sosa
1 kašičica smeđeg šećera
so
biber
svježi bosiljak

Od osam kriški tost hljeba, sira i šunke napravite četiri tost sendviča, pa ih stavite u Tefal Toaster Express TT410 i izaberite jedan od čak sedam nivoa tamnjenja. Dok se sendviči tostiraju, napravite ukusni dodatak od luka.

U tavi na malo ulja prepržite luk koji ste isjekli na tanke ploškice, pospite ga smeđim šećerom i soja sosom i dinstajte dok ne omkeša. Po želji, posolite i pobiberite. Gotov luk rasporedite po tostiranim sendvičima, a u tavi u kojoj se pržio luk ispržite četiri jaja na oko, posolite i pobiberite. 

Ispržena jaja pažljivo stavite preko luka na sendviču, pazeći da se žumance ne probije. Dodatno sendviče možete posuti svježim bosiljkom. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana