14.5.2019. 12:13
Pastrmku niste navikli koristiti za pripremu čorbe, ali kada je probate po ovom receptu, onda će ovo varivo sigurno biti obavezan dio vašeg jelovnika.
Sastojci:
500 g pastrmke
125 g putera
300 ml paradajz sosa
1 luk
2 češnja bijelog luka
2 mrkve
½ korijena celera
½ stabljike celera
so
biber
mješavina začina
karanfilić
lovorov list
Očišćenu pastrmku stavite u hladnu vodu i kuhajte oko 15 minuta. Ribu izvadite iz vode i očistite je od kožice i kostiju. A vodu od kuhanja nemojte prosipati.
U većoj šerpi na puteru prepržite krupnije nasjeckan luk, mrkvu izrezanu na kockice, te korijen i stabljiku celera. Sve podlijte s malo vode u kojoj ste kuhali ribu. Kada povrće omekša ulijte još vode tako da prelijte sve povrće. Zatim, dodajte file ribe, posolite, pobiberite i stavite mješavinu začina, pa sve dobro izmiješajte.
Nakon toga, ulijte sos od paradajza, dodajte karanfilić i lovorov list i sve krčkajte na laganoj vatri oko dva sata.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.