17.5.2019. 10:53
Domaći kečap
Kečap je jedan od najpopularnijih umaka na svijetu, a mi vam donosimo recept kako da ga napravite sami.
Sastojci:

1 l paradajz sosa
2 kašike gustina
1 kašika soli 
2 kašike šećera 
origano 
bosiljak 
majčina dušica

Ako imate vremena, paradajz sos je najbolje da napravite sami od svježeg paradajza. No, ako ste u cajtnotu, onda će poslužiti i onaj kupovni.

Dakle, paradajz sos izlijte u veću šerpu i stavite na vatru. Zatim, u posebnoj zdjelici pomiješajte gustin s malo vode, ili s malo paradajz sosa, pa ga umiješajte u sos. Dodajte malo soli i šećera, pa povremeno promiješajte i pustite da proključa.

Nakon toga, smanjite vatru, dodajte začine i pustite da kuha još pet minuta. Kečap ostavite da se ohladi, a onda ga prelijte u boce ili teglice i ostavite na tamno mjesto. Odlično se slaže uz kobasice ili zapečeni krompir. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana