27.5.2019. 11:28
Sumorni kišni dan vrlo lako bi vam mogao popraviti ovaj jednostavni recept za vrlo ukusno špinat pecivo.
Sastojci:
3 jaja
100 ml mlijeka
180 ml pavlake (1 čašica)
100 ml ulja
300 g špinata
100 g zrnatog sira
½ kesice
Dr. Oetker praška za pecivo
1 kašika
Dr. Oetker gustina
150 g pšeničnog brašna
50 g kukuruznog brašna
so
Jaja pjenasto umutite, pa dodati pavlaku, ulje i so. U mlijeko stavite gustin, fino ga umiješajte, te ulijte u smjesu i izmiješajte da se sve ujednači. Zatim, dodajte obje vrste brašna u koje ste stavili prašak za pecivo.
Špinat kratko skuhajte, ocijedite i grubo isijecite, pa ga ohlađenog pomiješajte sa zrnatim sirom i dodajte u ostatak smjese.
Sve izlijte u podmazanu i brašnom posutu tepsiju dimenzija 25x25 cm i pecite na 180 stepeni oko 30-35 minuta. Po želji, gotovo pecivo možete premazati kajmakom ili mileramom.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.