6.6.2019. 15:13
Svoju popularnost među ljubiteljima slatkog, cheesecake duguje ne samo svom okusu i izgledu, već i jednostavnosti pripreme, a tek kad imate Dr. Oetker Cremoso Cheesecake uz vas ovaj ćete kolač praviti stalno!
Sastojci:
1 pakovanje Dr. Oetker Cremoso Cheesecake
50 g putera
Po želji koristiti Dr. Oetker arome
650 g krem sira
150 ml vrhnja za šlag
Dr. Oetker Finesse – korica naranče
preljev:
200 g šumskog voća (smrznutog)
2 kašike šećera
1 kašika Dr. Oetker gustina
50 ml vode
Napravite cheesecake prema uputi na pakovanju. Najprije napravite podlogu za kolač. Mljeveni keks stavite u zdjelu, pa mu dodajte rastopljeni puter i kašičicu arome vanilije, pa sve lagano izmiješajte. Sve prebacite u okrugli kalup (Ø 22) i čašom koja ima ravno dno poravnajte podlogu od keksa.
Potom, napravite kremu. Uz pomoć miksera (pri najmanjoj brzni) pomiješajte 650 g krem sira s mješavinom za kremu. Dodajte 150 ml vrhnja za šlag i koricu naranče te lagano umiješajte. Ulijte smjesu u tepsiju po biskvitu i poravnajte površinu. Ostaviti da se hladi oko 2 sata.
Za to vrijeme pripremiti preljev. U šerpici na laganoj vatri otopite smrznuto voće bez miješanja kako vam se voće ne bi skašilo. Dodajte šećer, a gustin pomiješajte s malo vode, pa ga dodajte voću i lagano šerpicu vrtiti u krug kako bi se sve sjedinilo. Ako preljev bude pregust, slobodno možete dodati malo vode. Skinite s vatre i ostavite da se prohladi, ali da se ne zgusne skroz.
S prohlađenim preljevom prelijte ohlađenu tortu, pa je ponovo stavite na hlađenje.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.