26.6.2019. 14:32
Curryoto
Ovo nas je jelo podsjetilo na rižoto, ali pošto u njemu prevladava curry i nema zrno riže, onda smo ga nazvali curryoto. Volite li pikantna i aromatična jela, ovo je pravi recept!
Sastojci:

1 tikvica
1 manja ljuta crvena paprika
1 kašika curryja  u prahu
1 kašika mljevene ljute paprike
200 ml curry kečapa
3 češnja bijelog luka 
biber
svježi peršun
150 g prosa 
150 g žitarica

Kod azijskih jela nema mnogo filozofije i jako se brzo spremaju. Ovaj vegetarijanski curry gotov je za manje od pola sata.

Tikvicu isijecite na veće, a ljutu papričicu na manje kockice, pa ih kratko prepržite na maslinovom ulju. Zatim, dodajte curry u prahu i ljutu mljevenu papriku i dobro izmiješajte, pa sve prelijte sa curry kečapom. Dodajte sitno nasjeckani bijeli luk, biber i svježi peršun i kratko krčkajte dok tikvica ne omekša.

U posebnoj šerpi u hladnu vodu dodajte proso i kuhajte oko 15 minuta. Nakon toga u proso dodajte žitarice po želji (zobene pahuljice, ječam, sušeno voće i sl.), lagano izmiješajte i kuhajte još 5 minuta. 

Na kraju proso i žitarice pomiješajte sa curry umakom od povrća i dobili ste curryoto. Dobar tek želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana