27.6.2019. 15:10
Svako ima svoj omiljeni dio piletine. Našem kuharu to su pileći fileti i džigerica, pa je od njih napravio pravo malo remek djelo.
Sastojci:
500 g pilećih fileta
150 g pileće džigerice
so
mješavina začina
3 češnja bijelog luka
svježi peršun
20 g rastopljenog putera
jaja
brašno
prezla
Pileći file isijecite na veće šnicle, pa ih blago istucite čekićem za meso. Posolite, te dodajte miješavinu začina. U posebnoj zdjelici pomiješajte sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun, pa ih prelijte istopljenim puterom i dobro izmiješajte. Sa ovom mješavinom premažite meso.
Zatim, u tavi na malo ulja prepržite komade džigerice (a možete je staviti i svježu) i ostavite da se ohladi. Ohlađenu džigericu, potom stavite na meso, pa je urolajte i učvrstite čačkalicama.
Urolane šnicle uvaljajte u brašno, potom u jaja, te na kraju u prezlu, pa pržite u dubljem ulju oko 7-8 minuta sa obje strane. Uz ovo jelo možete poslužiti rižu ili prženi krompir.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.