27.6.2019. 15:10
Pileće skriveno blago
Svako ima svoj omiljeni dio piletine. Našem kuharu to su pileći fileti i džigerica, pa je od njih napravio pravo malo remek djelo.
Sastojci:

500 g pilećih fileta
150 g pileće džigerice
so
mješavina začina
3 češnja bijelog luka
svježi peršun
20 g rastopljenog putera
jaja
brašno
prezla

Pileći file isijecite na veće šnicle, pa ih blago istucite čekićem za meso. Posolite, te dodajte miješavinu začina. U posebnoj zdjelici pomiješajte sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun, pa ih prelijte istopljenim puterom i dobro izmiješajte. Sa ovom mješavinom premažite meso.

Zatim, u tavi na malo ulja prepržite komade džigerice (a možete je staviti i svježu) i ostavite da se ohladi. Ohlađenu džigericu, potom stavite na meso, pa je urolajte i učvrstite čačkalicama.

Urolane šnicle uvaljajte u brašno, potom u jaja, te na kraju u prezlu, pa pržite u dubljem ulju oko 7-8 minuta sa obje strane. Uz ovo jelo možete poslužiti rižu ili prženi krompir. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana