2.7.2019. 11:49
Možda grah spremljen kao varivo i nije za ovih vrelih dana, ali kao salata, i u kombinaciji s kozijim sirom, savršen je lagani obrok.
Sastojci:
250 g bijelog graha (krupniji)
2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 kašika svježe iscijeđenog soka limuna
1 kašičica origana
4 kašike svježeg peršuna
1 chili papričica (crvena ili zelena)
250 g kozijeg sira
150 g rukole
so
biber
Namočite grah u vodi sat vremena prije kuhanja. Ocijedite ga i dobro isperite pod svježom vodom. Stavite grah u
Tefal ekspres lonac s 1,2 litre vode i koristite razinu tlaka 2.
Poklopite poklopac kako biste dostigli puni tlak. Smanjite toplinu i kuhajte 17 minuta.
Uklonite lonac s topline, bez pomicanja kotačića za odabir tlaka, ostavite na sobnoj temperaturi dok se indikator zaključanog položaja ne spusti. Ocijedite grah.
U zdjeli srednje veličine pomiješajte topli grah i sve preostale sastojke te lagano pomiješajte i poslužite dok je još toplo.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.