3.7.2019. 8:03
Pennetina iz rerne
Može biti brzi ručak, ali i brza večera. Ukusno je, jednostavno je, a većinu sastojaka već imate u kući.
Sastojci:
120 g penne tjestenine
100 g faširanog mesa
300 g šampinjona
1 luk
3 češnja bijelog luka
200 g smrznutog povrća
maslinovo ulje
2 jaja
250 ml mlijeka
mljevena paprika
so
biber
svježi peršun

Na malo maslinovog ulja prepržite sitnije nasjeckan luk, pa dodajte faširano meso i dinstajte par minuta. Zatim, dodajte krupnije narezane šampinjone i sitno nasjeckan bijeli luk. Pirjajte dok tečnost ne ispari. Tada dodajte smrznuto povrće po želji (grašak, mrkva, karfiol, brokula i sl.), prelijte vodom i pustite da krčka oko 10 minuta. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi.

U većoj šerpi zakuhajte vodu sa solju, pa skuhajte penne al dente. Gotovu tjesteninu, potom, pomiješajte s mesom i povrćem, pa rasporedite u dublju tepsiju ili vatrostalnu zdjelu.

U posebnoj zdjeli umutite jaja i mlijeko sa začinima, pa sa tom smjesom prelijte penne, meso i povrće. Sve stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata. Ovo ukusno jelo poslužite uz jogurt ili sezonsku salatu. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana