18.7.2019. 11:43
Mogu biti salata, ili meza, a nisu loše ni za zimnice! Senf paprike će definitivno obogatiti svaku trpezu.
Sastojci:
1,5 kg crvenih paprika (roga)
250 ml vode
250 ml sirćeta
200 g senfa
200 ml ulja
lovorov list
biber
so
šećer
Paprike dobro operite, pa ih narežite na trakice i očistite od košpica. U velikoj šerpi zagrijte vodu i sirće, pa kada proključa dodajte biber, so, šećer i lovorov list. Sve dobro izmiješajte, pa u to ubacite papriku.
Sve kuhajte između 5 i 7 minuta u zavisnosti da li želite da vam paprike budu mekše ili tvrđe. Povrće izvadite iz tečnosti i ostavite da se hladi i ocijedi.
U posebnoj zdjeli pomiješajte senf i ulje i miješajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu. U to ubacite ocijeđene paprike i lagano miješajte dok se sve paprike ne povežu sa senfom i uljem. Paprike u senfu možete konzumirati odmah, ili prebaciti u tegle, po potrebi preliti po vrhu sa još malo ulja i ostaviti na tamno mjesto.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.