25.7.2019. 10:23
Čuftice od sira
Bez kuhanja, bez prženja, a opet čufte?! Sve je tako jednostavno, a opet ukusno i šarmantno. Hladna krema od sira na toplom hljebu će vas oboriti s nogu!
Sastojci:

250 g svježeg sira
20 ml jogurta
2 češnja bijelog luka
svježi peršun
ruzmarin
muškatni oraščić 
hljeb za tost

Svježi ili mladi sir je zaista zahvalna namirnica koju možete koristiti i za slana, ali i za slatka jela. Ovoga puta naš kuhar ga je iskoristio za neodoljive čuftice.

U većoj zdjeli sir pomiješajte sa jogurtom, pa dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun. Malo ruzmarina i muškatnog oraščića, po želji soli i bibera, pa sve dobro izmiješajte. Zdjelu prekrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač na oko 40 minuta.

Prije nego sir izvadite iz zamrzivača, francuski hljeb ili baget narežite na kriške, pa ga istostirajte. Na topao hljeb, kašikom za sladoled stavite kuglice ohlađenog namaza i po želji dodajte listić bosiljka. Kombinacija je toliko dobra, da ćete vrlo brzo ponovo praviti novu turu čuftica! Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana