29.7.2019. 13:59
Lososa nije potrebno posebno predstavljati. Njegovo meso se topi u ustima i svaki zalogaj je novi doživljaj.
Sastojci:
400 g filea od lososa
100 g šampinjona
1 paradajz
100 g špinata
maslinovo ulje
so
biber
ruzmarin
50 g sjemenki suncokreta
File lososa možete isjeći na manje komade ili ga ostaviti u komadu, pa ga položiti u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu koju ste prethodno premazali maslinovim uljem. Bitno je da file stavite na onu stranu na kojoj je kožica.
Šampinjone nemojte previše sitniti, a nećete pogriješiti ako ih stavite čitave. Špinat isjecite na trakice, a paradajz na kriške. Posolite i pobiberite po želji, te pospite sve sa ruzmarinom. Na kraju sve prelijte maslinovim uljem, i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta.
Pred kraj pečenja, u tavici sa malo soli popržite oguljene sjemenke suncokreta, i sa njima pospite ribu kada je izvadite iz rerne. Sočno, mekano i hrskavo – sve u jednom jelu. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.