1.8.2019. 10:49
Grilovani sočni ananas
Neki će reći „šta ovi izmišljaju“, ali ananas sa grila je zaista nešto posebno i ovog ljeta je atrakcija svakog roštilja. Uživajte u slasnim zalogajima voća sa grila!

Sastojci:

1 ananas
20 g putera
2 kašike smeđeg šećera
2 kašike meda
1 kašičica arome vanilije
1 kašičica muškatnog oraščića
1 kašičica cimeta
1 limeta
50 g oraha
sladoled od vanilije

U tavi na laganoj vatri rastopite puter, pa dodajte šećer i med i miješajte dok se šećer ne istopi. Dodajte cimet, muškatni oraščić, aromu vanilije, te sok 1 limete i sve dobro izmiješajte. Kad se smjesa počne zgušnjavati, skinite je s vatre.

Ananas ogulite i narežite na jednake kriške, a zatim ih uvaljajte u karamel smjesu sa obje strane.

Tu na scenu stupa Tefal i njegov genijalni proizvod OptiGrill koji vam omogućava da roštiljate u kući, a da pritom ne morate razmišljati da li će vam kiša pokvariti planove, ili da li imate dovoljno ćumura za roštilj.

Upalite OptiGrill i ručno odaberite temperaturu. Nakon što se gril ugrije, poslažite na njega kriške ananasa. Poklopite OptiGrill i grilujte ananas oko 5-7 minuta, odnosno onoliko koliko želite da voće bude pečeno.

Orahe sameljite na krupnije.

Na svaku krišku ananasa stavite po kuglu sladoleda od vanilije, pa je prelijte sa malo karamel umaka i pospite sa malo mljevenih oraha. Poslastica koja se ne zaboravlja!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana