2.8.2019. 12:49
Kažu da sa lososom ne možete omanuti, a to potvrđuje i ovaj jednostavni recept s kojim svaka pasta postaje malo kulinarsko remek djelo.
Sastojci:
250 g lososa
100 g tjestenine po želji
20 g putera
stabljika mladog luka
100 g cherry paradajza
200 ml vrhnja za kuhanje
20 g kapara
svježi bosiljak
svježi ruzmarin
so
mješavina začina
biber
Na rastopljenom puteru prepržite sitno nasjeckanu stabljiku mladog luka, pa dodajte cherry paradajz. Sa filea lososa odstranite kožicu, isjeckajte ga na kockice, pa ga dodajte u povrće.
Kratko ga prepržite, pa dodajte u grubo iskidane listiće svježeg bosiljka, grančicu svježeg ruzmarina, kapare, te so, biber i mješavinu začina.
U posebnoj šerpi skuhajte tjesteninu po želji i ostavite sa strane.
Nakon što meso lososa porumeni, sve prelijte sa vrhnjem za kuhanje, fino izmiješajte, pa na kraju dodajte i skuhanu tjesteninu. Za dodatnu kremastost, pred kraj ubacite još jedan komadić putera.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.