6.8.2019. 15:57
Ekspres kremasti batačići
Svaka kuhinja treba da ima ekspres lonac i to ne samo zbog kuhanja graha. Jel znate kakvi budu batačići? Eh, to se mora probati!
Sastojci:

6-8 komada bataka 
50 g putera
15 ml ulja
300 ml vode
4 jaja
300 ml vrhnja za kuhanje
so
biber

U Tefal ekspres loncu rastopite puter, pa dodajte ulje. Na masnoći blago prepržite batake. Posolite i pobiberite, pa dodajte vodu. Poklopite lonac i koristite razinu 2 za kuhanje. Nakon što „prošišti“, kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri.

Lonac skinite s vatre i pažljivo ga otvorite. Batake izvadite u posebnu šerpu, poklopite i ostavite sa strane. U posebnoj zdjeli izmiksati jaja, pa ih pomiješajte sa vrhnjem za kuhanje. Ovu smjesu lagano umiješajte u umak u kojem se kuhala piletina. Neprestano miješajući. Umak ne smije proključati, jer će se jaja odvojiti od sosa. Dakle, lagano zagrijavajte i prije nego proključa, skinite s vatre i sa  tim umakom prelijte batake.

Batačiće možete poslužiti uz restovani krompir i sezonsku salatu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana