8.8.2019. 12:59
Danas neka bude riba i to ne bilo kakva, već filovani brancin! A čime je naš kuhar punio ribe, saznat ćete samo ako pogledate još jedan Kuh Poh recept.
Sastojci:
600 g brancina ili neke druge ribe
nadjev:
80 g badema
svježi peršun
2 češnja bijelog luka
50 ml maslinovog ulja
20 g prezle
sok ½ limuna
limun za premazivanje
maslinovo ulje za prženje
Prilikom kupovine ribe zamolite da vam je i očiste kako biste, kada dođete kući, mogli je odmah pripremati. Očišćenu ribu saperite pod jakim mlazom vode, pa je dobro posušite.
Zatim, napravite super ukusni nadjev. Bademe sameljite na sitno, pa ih pomiješajte sa sitno sjeckanim peršunom i bijelim lukom. Sve prelijte maslinovim uljem i sokom limuna, te na kraju dodajte prezlu i dobro izmiješajte. Sa ovom smjesom bogato ispunite unutrašnjost ribe, pa je sa vana obilato premažite limunom.
Zagrijte maslinovo ulje u većoj i široj tavi, pa ribu pržite sa svake strane oko 7 minuta. Gotovu ribu izvadite na papirni ubrus kako biste se riješili viška ulja, pa je poslužite uz grilovano povrće. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.