27.8.2019. 10:46
Musaka el clasico
Musaku ćete naći u različitim kuhinjama i sa različitim sastojcima, ali najpoznatija je ona s mesom, lukom i krompirom.
Sastojci:

500 g faširanog mesa
5-6 krompira
1 luk
100 ml vode
½ povrtne kocke
1 kašika koncentrata paradajza
so
mješavina začina
biber
100 ml mlijeka
1 jaje

Krompir ogulite i narežite na ploške jednake debljine. Na malo ulja prepržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte faširano meso. Kada meso porumeni, prelijte sve vodom, te dodajte so, biber i mješavinu začina. Zatim, dodajte pola povrtne kocke i koncentrat paradajza, pa sve dobro izmiješajte i krčkajte oko 10 minuta.

Pola količine krompira poslažite po dnu malo dublje tepsije, pa po tome izlijte smjesu od mesa i ravnomjerno je rasporedite. Po tome poslažite ostatak krompira, pa sve još malo posolite i pobiberite.

U posebnoj zdjeli dobro izmiksajte mlijeko i jaje, pa sa tim prelijte musaku i stavite je u zagrijanu rernnu na 180 stepeni i pecite oko 35 minuta, odnosno dok ne porumeni onako kako biste željeli. Ako volite da krompir bude još sočniji udvostručite mjeru za mlijeko. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana