28.8.2019. 6:47
Štapić piletina
Sanjate o piletini koja nije suha, a mekana je i ukusna? Naš kuhar ima recept koji je donio s dalekog istoka i koji vas neće iznevjeriti.
Sastojci:

500 g pilećih fileta
300 ml jogurta
2 češnja bijelog luka
sok ½ limuna
svježi peršun
so
biber

Kako bi piletina bila sočna potrebna joj je dobra marinada, te vrijeme koje će provesti u marinadi.

Dakle, u većoj i dubljoj posudi pomiješajte jogurt, sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun, te sok limuna. Posolite i pobiberite po želji. 

Pileće filete izrežite na jednake kocke, pa ih dobro uvaljajte u marinadu i ostavite najmanje sat vremena u frižider. Ako ne žurite s pripremom, slobodno ostavite piletinu da se marinira i duže.

Ako koristite drvene štapiće za ražnjiće ne bi bilo loše da ih prije korištenja ostavite namočene u vodi oko 1-2 sata.

Mariniranu piletinu nabadajte na štapiće, ali pazite da meso ne bude previše nabijeno. Ostavite mu prostora „da diše“. Tek kad napravite sve ražnjiće, krenite s prženjem. U većoj tavi zagrijte malo ulja, pa ražnjiće poredajte jedan uz drugi i pržite oko 3-5 minuta sa svake strane. Dok se prže premazujte ih sa ostatkom marinade. Pred kraj prženja izlijte svu marinadu po piletini i kratko još kuhajte da se umak lijepo poveže.

Ovako sočnu i kremastu piletinu poslužite uz rižu ili pire krompir. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana