28.8.2019. 6:47
Sanjate o piletini koja nije suha, a mekana je i ukusna? Naš kuhar ima recept koji je donio s dalekog istoka i koji vas neće iznevjeriti.
Sastojci:
500 g pilećih fileta
300 ml jogurta
2 češnja bijelog luka
sok ½ limuna
svježi peršun
so
biber
Kako bi piletina bila sočna potrebna joj je dobra marinada, te vrijeme koje će provesti u marinadi.
Dakle, u većoj i dubljoj posudi pomiješajte jogurt, sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun, te sok limuna. Posolite i pobiberite po želji.
Pileće filete izrežite na jednake kocke, pa ih dobro uvaljajte u marinadu i ostavite najmanje sat vremena u frižider. Ako ne žurite s pripremom, slobodno ostavite piletinu da se marinira i duže.
Ako koristite drvene štapiće za ražnjiće ne bi bilo loše da ih prije korištenja ostavite namočene u vodi oko 1-2 sata.
Mariniranu piletinu nabadajte na štapiće, ali pazite da meso ne bude previše nabijeno. Ostavite mu prostora „da diše“. Tek kad napravite sve ražnjiće, krenite s prženjem. U većoj tavi zagrijte malo ulja, pa ražnjiće poredajte jedan uz drugi i pržite oko 3-5 minuta sa svake strane. Dok se prže premazujte ih sa ostatkom marinade. Pred kraj prženja izlijte svu marinadu po piletini i kratko još kuhajte da se umak lijepo poveže.
Ovako sočnu i kremastu piletinu poslužite uz rižu ili pire krompir.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.