30.8.2019. 12:17
Ramstek topla salata
Topla salata će razgaliti vaše nepce, a poslužiti je, osim uz ramstek, možete i uz piletinu, puretinu ili gljive.
Sastojci:

300 g ramsteka
1 luk
2-3 češnja bijelog luka
500 g paradajza
100 g kukuruza 
maslinovo ulje
mješavina začina
biber
so
svježi peršun

Luk isijecite na krupno, pa ga lagano prepržite na maslinovom ulju. Dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, te kriške svježeg paradajza. Pospite sve sa mješavinom začina i biberom, pa lagano izmiješajte.

Na kraju dodajte kukuruz i sve pospite sitno nasjeckanim peršunom, lagano izmiješajte i skinite s vatre.

Ramstek posolite i pobiberite i vrlo ga kratko izgrilujte sa obje strane na ugrijanoj gril tavi. Izvadite ga iz tave i ostavite kratko da odleži. Zatim, ga izrežite na zalogaje i poslužite uz toplo povrće. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana