2.9.2019. 11:09
Lula salata
Dok je još toplih dana treba ih iskoristiti za uživanje u salatama. U Portugalu lignju nazivaju lulom, pa se naš kuhar odlučio ovu salatu tako i imenovati. Priznat ćete, ljepše zvuči.
Sastojci:

250 g lignji
4-5 češanja bijelog luka
100 ml bijelog vina
1 paradajz
20 g parmezana
200 g zelene salate
20 g kapara
1 luk
50 g kukuruza šećerca
svježi peršun 
svježi bosiljak
so
maslinovo ulje
sok ½ limuna

Lignje operite, pa ih dobro posušite. Isijeckajte ih na kružiće, te ih pospite sa sitno nasjeckanim bijelim lukom i svježim peršunom, te malo posolite. Po želji ih možete preliti sa malo maslinovog ulja i ostaviti oko 15 minuta.

Dok se lignje mariniraju, paradajz izrežite na kockice a luk na ploškice. U većoj zdjeli pomiješajte paradajz, narendani parmezan i svježi bosiljak, pa u to dodajte kapare, luk i kukuruz šećerac.

Marinirane lignje prepržite na maslinovom ulju, pa ih prelijte bijelim vinom i krčkajte dok tečnost ne ispari. Tople lignje dodajte u povrće. Sve dobro izmiješajte, pa pomiješajte sa zelenom salatom. Pospite maslinovim uljem, sokom od limuna i po želji posolite i pobiberite. Vrhunska salata je gotova za manje od pola sata. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana