3.9.2019. 12:18
Morski mezetluk
Sardina iz konzerve nije rijetkost na našim trpezama, ali da biste u potpunosti uživali u ovoj ribi onda je morate pripremiti sami, a naš kuhar ima jednostavan recept!
Sastojci:

500 g sardina
100 ml soka od limuna
1 kašika origana
30 ml maslinovog ulja
4-5 češnjeva bijelog luka
biber
so
svježi peršun

U ribarnicama često možete naći svježu sardinu, ili srdelu, pa ne razmišljajte mnogo ako je budete u mogućnosti kupiti. Zamolite samo da vam je očiste.

Unutrašnjost ribica blago posolite pa ih poredajte u tepsiju. U veću zdjelu uspite limunov sok i maslinovo ulje, pa dodajte origano, sitno nasjeckani bijeli luk i svježi peršun. Posolite i pobiberite, pa dobro izmiješajte i sa ovom marinadom prelijte sardine.

Tepsiju stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta. Ovako pripremljenim sardinama nije potreban neki poseban prilog, ali kuhani krompir i blitva uvijek mogu uz ribu. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana