6.9.2019. 10:38
U stisci ste s vremenom, a gladni ste? Tjestenina je jednostavno rješenje, a sa ovim receptom uživat ćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
140 g tjestenine po želji (pappardelle, penne, fusilli...)
1 manji luk
100 g gorgonzole
200 ml vrhnja za kuhanje
majčina dušica
bijeli luk u prahu so
biber
Ovo jelo je zaista gotovo za 10 – 15 minuta. Dakle, izaberite tjesteninu po želji i skuhajte je al dente i ostavite je sa strane.
Na malo ulja prepržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte mu komadiće gorgonzole. Kada i sir omekša prelijte ga vrhnjem za kuhanje i sve dobro izmiješajte. Dodajte, potom, začine, pa kada se gorgonzola u potpunosti rastopi skinite s vatre i prelijte skuhanu tjesteninu. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.