6.9.2019. 10:38
Plemenita pasta
U stisci ste s vremenom, a gladni ste? Tjestenina je jednostavno rješenje, a sa ovim receptom uživat ćete u svakom zalogaju.
Sastojci:

140 g tjestenine po želji (pappardelle, penne, fusilli...)
1 manji luk
100 g gorgonzole
200 ml vrhnja za kuhanje
majčina dušica
bijeli luk u prahu so
biber

Ovo jelo je zaista gotovo za 10 – 15 minuta. Dakle, izaberite tjesteninu po želji i skuhajte je al dente i ostavite je sa strane.

Na malo ulja prepržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte mu komadiće gorgonzole. Kada i sir omekša prelijte ga vrhnjem za kuhanje i sve dobro izmiješajte. Dodajte, potom, začine, pa kada se gorgonzola u potpunosti rastopi skinite s vatre i prelijte skuhanu tjesteninu. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana