26.9.2019. 15:03
Voćne krofne
Ne sa džemom, niti sa čokoladnim kremom, već sa voćem. Ove krofnice su praznika mirisa i okusa.
Sastojci:

450 ml mlijeka
15 g instant kvasca
1 kašika šećera
500 g brašna
1 kašičica soli
1 jaje
100 g grožđica
1 jabuka 
20 g ušećerenih korica naranče
300 ml ulja

Ukoliko koristite svježi kvasac potrebno ga je pomiješati sa malo šećera i mlakim mlijekom, pa ostaviti da odreaguje. Ako pak koristite instant kvasac onda ne morate čekati. Dakle, pomiješajte brašno sa malo soli i instant kvascem, pa uspite mlako mlijeko.

Kako biste sebi olakšali proces miješanja naš kuhar preporučuje upotrebu Tefal Masterchef Gourmet aparata koji je odličan pomoćnik u kuhinji. Dok aparat miješa vi samo dodajte sastojke. Nakon mlijeka, dodajte jaje, pa kad se i ono fino umuti, postepeno dodajite voće. Najprije suhe grožđice, te jabuku koju ste isjekli na manje kockice. Na kraju dodajte ušećerenu koricu naranče i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Zdjelu sa tijestom pokrijte i ostavite najmanje pola sata da stoji.

U dubljoj tavi, Tefal wok tava je odlično poslužila, zagrijte veću količinu ulja, pa kašikom za sladoled, ili običnom kašikom vadite kuglice tijesta i pržite ih između 5-7 minuta. Krofne vadite na papirni ubrus, pa kad ih sve ispržite blago ih pospite šećerom u prahu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana