7.10.2019. 11:16
Kukuruzni koktel uljevak
Poznato je da uljevak možete napraviti skoro od svega, ali vrlo je bitno „upariti“ prave namirnice. Kukuruzni koktel uljevak je savršena kombinacija okusa, mirisa i izgleda!
Sastojci:

50 g kukuruznog brašna
50 g kozica
100 g šparoga
20 g kiselog luka
6 jaja
1 vrećica praška za pecivo
maslinovo ulje
biber
so
svježi peršun

Šparoge kratko skuhajte, pa ih izrežite na manje komade. Kozice očistite, a kiseli luk možete isjeći na četvrtine ili ostaviti čitav.

Umutite pjenasto jaja sa maslinovim uljem, biberom i soli. Zatim, umiješajte kozice, šparoge, luk i sitno nasjeckan svježi peršun. Na kraju dodajte kukurzno brašno (može i palenta, ako nemate brašno) i prašak za pecivo, pa sve još jednom dobro izmiješajte kako biste dobili kompaktnu smjesu.

Izlijte sve u tepsiju i pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata, odnosno dok uljevak ne dobije zlatno žutu boju. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana