9.10.2019. 11:50
Jednostavni pasta umak
Tjestenina je uvijek pravi izbor kada smo mnogo gladni, i želimo nešto ukusno, a jednostavno. Skuhajte pastu koju nađete u kući i poslužite je uz ovaj umak i imat ćete bingo!
Sastojci:

250 ml vrhnja za kuhanje
150 ml paradajz sosa
50 g sira ribanca ili parmezana (sitno narendanog)
svježi peršun
so
biber

Dakle, apsolutno je nebitno koju vrstu tjestenine budete koristili, ovaj jednostavni umak će svakoj dodati potreban ukus i miris.

Tjesteninu skuhajte po uputama na pakovanju, i dok se kuha, imate sasvim dovoljno vremena da pripremite umak.

U tavi zagrijte vrhnje za kuhanje, pa prije nego što proključa umiješajte paradajz sos. Zatim, dodajte so, biber i sitno isjeckan peršun. Na kraju umiješajte sir ribanac, ili parmezan koji je potrebno narendati na sitno, i čim umak proključa skinite ga s vatre. Toplim umakom prelijte pastu i po želji je pospite sa još malo sira. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana