11.10.2019. 6:56
File u kupki
Danas malo egzotike u našoj kuhinji... pureći file, dinja, vodka... mmm, već nam ide voda na usta....
Sastojci:

300 g purećeg filea
1 manja dinja
30 g putera
2 kašike meda
10 ml vodke
grančica timijana

Pureći file ostavite u komadu, pa ga nakon što se puter (20 g) rastopi fino popržite na grill tavi. Probajte meso okretati tako da se podjednako isprži sa svih strana. Isprženo meso skinite s vatre i poklopite, kako bi se odmorilo.

A onda napravite ukusni umak, odnosno kupku za ovaj odlična komad mesa. U Tefal blender ubacite kockice dinje, med, vodku i svježi timijan, pa sve miksajte dok ne dobijete pire.

U tavi rastopite puter (10 g), pa u njega izlijte pire od dinje i na laganoj vatri miješajte dok se pire ne počne zgušnjavati. Puretinu izrežite na manje medaljone, pa ih poslužite u sočnoj kupki od dinje.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana