23.10.2019. 10:31
Gusti zapečeni sutlijaš
Jedan od najdražih tradicionalnih deserta svakako je sutlija, ali naš kuhar je otišao korak dalje, pa ju je na kraju malo i zapekao. Mljac!
Sastojci:

15 g putera
600 ml mlijeka
50 g riže 
25 g šećera 
muškatni oraščić
cimet

Otopite puter u Tefal ekspres loncu, pa dodajte mlijeko i pustite da provrije na visokoj temperaturi.

Zatim, umiješajte rižu i šećer. Ponovo pustite da zavrije uz povremeno miješanje. Smanjite temperaturu tako da mlijeko ključa, ali da se ne diže. Stavite poklopac i primijenite puni pritisak bez mijenjanja temperature. Smanjite toplotu i lagano kuhajte oko 7 minuta.

Gotovu sutliju, potom, prebacite u vatrostalnu zdjelu i kalup za rolat, pa je pospite muškatnim oraščićem i cimetom. Stavite je na najvišu žicu u rerni i pecite je na jakoj vatri par minuta dok ne porumeni i ne uhvati se hrskava korica. Poslužite ohlađeno.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana