24.10.2019. 9:54
Bijeli umak za ribu
Za ukusnu ribu nekad je potreban i dobar umak, a naš kuhar ima vrlo jednostavan recept s kojim svaka riba postaje riblji specijalitet!
Sastojci:

file bakalara ili neke druge ribe po želji
2 kriške dvopeka
1 manja glavica bijelog luka
20 ml limunovog soka
20 ml maslinovog ulja

Uz ovaj vrlo okusom intenzivni umak možete pripremiti file bilo koje ribe. Dakle, ako ne nađete bakalara, uzmite ono što je svježe, mada možete koristiti i smrznute filete, recimo oslića.

U sjeckalicu ubacite kockice dvopeka i češnjeve bijelog luka, pa ih miksajte dok se ne sjedine. Ukoliko nemate dvopeka, možete koristiti i prezlu. Smjesu od bijelog luka i mrvica, potom, prebacite u usku i duboku zdjelicu, pa dodajte sok limuna, pa štapnim mikserom izradite kremu dodajući postepeno maslinovo ulje. Što više budete miksali i dodavali maslinovo ulje umak će postajati gušći. Gotov umak ostavite sa strane, pa pripremite ribu.

Filete ribe posolite i pobiberite po želji sa obje strane i kratko ih prepržite na gril tavi sa obje strane. Toplu ribu prelijte umakom i poslužite uz prilog po želji. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana