25.10.2019. 9:43
I jesen ima svoje blagodeti, a jedna od njih je i muškatna tikva koju još nazivaju i kraljicom bundeva. Možete je pripremati na različite načine, ali nama je u supi neodoljiva.
Sastojci:
500 g muškatne tikve
250 g brokule
1 luk
1 mrkva
1 stabljika peršuna
2-3 češnja bijelog luka
maslinovo ulje
1 l vode
so
biber
U većoj šerpi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu prepržite sitnije nasjeckan luk, mrkvu na kockice i sitno nasjeckanu stabljiku peršuna. Nakon 5-7 minuta dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, pa sve dobro izmiješajte.
Kada je povrće omekšalo dodajte cvjetove brokule i kockice muškatne tikve koju ste prethodno ogulili. Prelijte sve vodom, po želji posolite i pobiberite, i pustite da kuha oko pola sata.
Supu skinite s vatre i izmiksajte je štapnim mikserom kako biste dobili kremastu čaroliju. Supu servirajte s kockicama prepečenog hljeba i sjemenkama tikve.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.