25.10.2019. 9:43
Kremasta jesenja supa
I jesen ima svoje blagodeti, a jedna od njih je i muškatna tikva koju još nazivaju i kraljicom bundeva. Možete je pripremati na različite načine, ali nama je u supi neodoljiva.
Sastojci:

500 g muškatne tikve
250 g brokule
1 luk
1 mrkva
1 stabljika peršuna
2-3 češnja bijelog luka
maslinovo ulje
1 l vode
so
biber

U većoj šerpi zagrijte maslinovo ulje, pa na njemu prepržite sitnije nasjeckan luk, mrkvu na kockice i sitno nasjeckanu stabljiku peršuna. Nakon 5-7 minuta dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, pa sve dobro izmiješajte.

Kada je povrće omekšalo dodajte cvjetove brokule i kockice muškatne tikve koju ste prethodno ogulili. Prelijte sve vodom, po želji posolite i pobiberite, i pustite da kuha oko pola sata. 

Supu skinite s vatre i izmiksajte je štapnim mikserom kako biste dobili kremastu čaroliju. Supu servirajte s kockicama prepečenog hljeba i sjemenkama tikve. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana