28.10.2019. 11:26
Riba u pohu
Želite li ribu na malo drugačiji način, onda sa pohovanjem nećete pogriješiti. Osim što može biti sjajan ručak, pohovanu ribu s povrćem možete poslužiti i kao mezu.
Sastojci:

500 g fileta bakalara
300 g brokule
mješavina začina
biber

smjesa za poh:
250 g oštrog brašna
1 vrećica praška za pecivo
10 ml sirćeta
150 ml vode 
200 ml mlijeka
1 jaje
so

Naš kuhar je ovog puta koristio bakalar, ali za ovaj recept možete koristiti filete ribe koje god želite, ili koju nađete u ribarnici. Ribu najprije dobro operite, pa još bolje posušite. Filete, potom, isijecite na zalogaje ili na trakice. Pospite ih mješavinom začina i biberom, pa ostavite sa strane. 

Također, umjesto brokule možete koristiti neko drugo povrće. Koje isto tako trebate isijeći na sličnu veličinu kao i ribu. Začinite i ostavite sa strane.

Zatim, pripremite smjesu za poh. Pomiješajte brašno sa praškom za pecivom, pa ulijte „mokre“ sastojke: sirće, vodu i mlijeko. Umutite jaje sa malo soli, pa i to dodajte u smjesu i sve dobro izmiješajte.

Zagrijte veću količinu ulja, pa komade ribe dobro uvaljajte u smjesu za poh te ih pažljivo spuštaje u ulje. Pržite ih par minuta sa obje strane. Gotove pohovane zalogaje vadite na papirni ubrus i ostavite da se ocijede. Isto učinite i sa povrćem. Sve poslužite uz omiljeni umak i uživajte u hrskavim zalogajima. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana