30.10.2019. 11:31
Kuglof od starog hljeba
Od starog hljeba možete napraviti prženice ili poparu, ali naš kuhar je otišao korak dalje, pa je napravio slani kuglof!
Sastojci:

oko 10 kriški starog hljeba
50 g rastopljenog putera
200 g pileće salame
2 paradajza
4 jaja
150 ml mlijeka
150 g žutog sira (gouda, edamer, kačkavalj i sl.)
50 g parmezana

Stari hljeb izrežite na kriške, pa svaku krišku premažite sa rastopljenim puterom sa obje strane. Kriške, potom, presijecite na pola. Paradajz i salamu narežite na tanje kriške, pa u kalup za kuglof slažite redom krišku hljeba, salamu, te paradajz. Tako poslagano stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 10 minuta.

Dok se kuglof peče, umutite jaja i mlijeko, pa po želji posolite i pobiberite. Kada izvadite kuglof, prelijte ga ovom smjesom, pa ga ponovo vratite u rernu i pecite još desetak minuta. Na kraju kuglof pospite narendanim žutim sirom po želji, te parmezanom i vratite ga u toplu, ali ugašenu rernu i ostavite da se sir otopi. Poslužite ga toplog uz salatu po želji. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana