31.10.2019. 13:01
Slatki desert od riže
Desert od riže je zapravo malo drugačija sutlija, ali koja je puno kremastija i ukusnija. A tu je i sočno šumsko voće... Njam, njam!
Sastojci:

500 ml mlijeka 
100 g riže okruglog zrna
50 g šećera 
30 g putera
100 g šumskog voća
1 vrećica vanilin šećera
korica 1 limuna 
prstohvat soli

U veću šerpu ulijte mlijeko i stavite na jaču vatru. Dodajte malo soli, vanilin šećer i šećer, te narendanu koricu limuna. Dodajte puter, pa s vremena na vrijeme, promiješajte dok mlijeko ne proključa. Skinite šerpu, smanjite vatru, pa u mlijeko dodajte rižu koju ste prethodno dobro izaprali pod vodom. Lagano sve promiješajte, pa vratite na šporet.

Poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 25 – 30 minuta, uz povremeno protresanje šerpe. Bilo bi dobro da rižu ne miješate kašikom. Skuhanu rižu sipajte u zdjelice, a po riži rasporedite šumsko voće ili neko drugo voće. Sve ostavite u frižider, pa poslužite dobro ohlađeno. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana