31.10.2019. 13:01
Desert od riže je zapravo malo drugačija sutlija, ali koja je puno kremastija i ukusnija. A tu je i sočno šumsko voće... Njam, njam!
Sastojci:
500 ml mlijeka
100 g riže okruglog zrna
50 g šećera
30 g putera
100 g šumskog voća
1 vrećica vanilin šećera
korica 1 limuna
prstohvat soli
U veću šerpu ulijte mlijeko i stavite na jaču vatru. Dodajte malo soli, vanilin šećer i šećer, te narendanu koricu limuna. Dodajte puter, pa s vremena na vrijeme, promiješajte dok mlijeko ne proključa. Skinite šerpu, smanjite vatru, pa u mlijeko dodajte rižu koju ste prethodno dobro izaprali pod vodom. Lagano sve promiješajte, pa vratite na šporet.
Poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko 25 – 30 minuta, uz povremeno protresanje šerpe. Bilo bi dobro da rižu ne miješate kašikom. Skuhanu rižu sipajte u zdjelice, a po riži rasporedite šumsko voće ili neko drugo voće. Sve ostavite u frižider, pa poslužite dobro ohlađeno.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.