6.11.2019. 14:43
Kaša za dobro jutro
Ujutro obično nemamo vremena za pripremu ozbiljnog doručka, ali i za to postoji jednostavno i ukusno rješenje. Probajte sa kašom za dobro jutro!
Sastojci:

1 klementina/mandarina
2 naranče, oguljene i narezane na četvrtine
2 kafene kašike džema od kajsija

Za dekoraciju: 

¼ zelene jabuke (oko 20 g)
2 komada banane (oko 20 g)
10 g badema

Ogulite klementinu i odvojite kriške. Stavite klementine, četvrtine narandže i džem od kajsije u Tefal blender i miksajte 30 sekundi na 2. brzini. Kašu ostavite sa strane.

Zatim, stavite jabuku u mini sjeckalicu i pritisnite nekoliko puta na brzini 1. Male kockice jabuke stavite na dno čaše i ulijte smjesu iz blendera po njima.

Na kraju, stavite bademe u mini sjeckalicu i pritisnite nekoliko puta na brzini 1, te narežite bananu na male kockice. Voće stavite u kašu i sve pospite bademima. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana