28.11.2019. 14:52
Punjene paprike u siru
Hrskave paprike, mekano meso i sir koji se topi sjajna su kombinacija za malo drugačiji ručak. U ovima okusima ćete definitivno uživati do posljednjeg zalogaja.
Sastojci:

500 g faširanog mesa
2 žute paprike
2 crvene paprike
1 luk
50 ml paradajz sosa
50 g kus-kusa
100 g mozzarelle
150 g dimljenog sira
30 g putera
svježi peršun
so
biber

Paprikama ravnomjerno odsijecite vrhove sa peteljkom, očistite ih od sjemenki, stavite ih uspravno u tepsiju i zapecite na 200 stepeni oko 10 minuta.

Dio paprika koje ste odsjekli nemojte baciti, već ih nasjeckajte na kockice i ostavite sa strane.

U većoj i široj tavi na puteru prepržite sitno nasjeckan luk, pa mu dodajte kockice paprika, te faširano meso. Kada meso poprimi boju, ulijte paradajz sos, posolite, pobiberite i dodajte sitno nasjeckan svježi peršun. Zatim, dodajte kus-kus i kockice mozzarelle, te pustite da se kratko krčka dok se sir ne otopi, a kus-kus ne nabubri.

Skinite s vatre, i sa ovom smjesom napunite paprike koje ste kratko zapekli u rerni. Napunjene paprike prekrijte listovima dimljenog sira i vratite u rernu da se još sve dodatno zapeče. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana