18.12.2019. 10:31
Kuh poh: Ovo je top 5 jela od ribe iz ove godine!
Kako nam se bliži kraj godine, odlučili smo napraviti mali rezime onoga što su pripremali naši vrijedni kuhari tokom 2019. godine.
Ovoga puta napravili smo top listu od 5 jela u kojima je glavni sastojak riba, a izbor je napravljen prema komentarima, lajkovima i gledanosti pojedinih recepata na našim društvenim mrežama.

Ovo je ujedno prilika i za one koji su propustili ove recepte da potraže inspiraciju za današnji ručak, laganu užinu ili mezetluk.

Na petom mjestu se našlo jelo pod nazivom Lov na lososa u kojem se ova vrlo cijenjena riba našla u kombinaciji sa pavlakom i žutim sirom. Potom, imamo pastrmku pripremljenu na veoma neobičan način s medom i orasima. Na trećem mjestu se našla jedna lagana supica napravljena po receptu starog ribara. Drugo mjesto pripalo je morskom mezetluku gdje je glavna namirnica bila sardina.

Iako nam uporno govore kako je pohovana hrana nezdrava, na prvom mjestu upravo našla Riba u pohu. Naš kuhar je odabrao bakalar koji je izvana bio savršeno hrskav, a iznutra lagan i sočan. Ko bi mu mogao odoljeti? Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana