19.12.2019. 11:47
Kobasice mogu za doručak, a dobrodošle su i za ručak ili večeru. Inspiraciju za ovaj recept naš kuhar je pronašao na popularnom Oktoberfestu gdje je ova namirnica neizostavan dio menija.
Sastojci:
400 g junećih kobasica
1 glavica ljubičastog kupusa
1 manji luk
¼ korijena celera
2-3 češnja bijelog luka
½ stabljike prase
200 ml povrtnog temeljca
50 ml bijelog vina
maslinovo ulje
so
biber
svježi peršun
Najprije napravite dinstani kupus koji je u isto vrijeme sočan i topi se u ustima. Dakle, na maslinovom ulju prepržite sitnije nasjeckan luk, pa dodajte kockice korijena celera. Kada se luk „zazlati“ dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i na trakice isječen (ili narendan) ljubičasti kupus. Na kraju dodajte kolutiće prase i sve dobro izmiješajte, te kratko prepržite.
Zatim, ulijte povrtni temeljac i bijelo vino, pa sve začinite sa soli, biberom i svježim peršunom. Smanjite vatru i krčkajte dok sva tečnost ne ispari, odnosno dok kupus ne postane toliko mekan da se topi u ustima. Juneće kobasice na par mjesta zarežite nožem i popržite ih u gril tavi.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.