19.12.2019. 11:47
Bundesručak
Kobasice mogu za doručak, a dobrodošle su i za ručak ili večeru. Inspiraciju za ovaj recept naš kuhar je pronašao na popularnom Oktoberfestu gdje je ova namirnica neizostavan dio menija.
Sastojci:

400 g junećih kobasica
1 glavica ljubičastog kupusa
1 manji luk
¼ korijena celera
2-3 češnja bijelog luka
½ stabljike prase
200 ml povrtnog temeljca
50 ml bijelog vina
maslinovo ulje
so
biber
svježi peršun

Najprije napravite dinstani kupus koji je u isto vrijeme sočan i topi se u ustima. Dakle, na maslinovom ulju prepržite sitnije nasjeckan luk, pa dodajte kockice korijena celera. Kada se luk „zazlati“ dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i na trakice isječen (ili narendan) ljubičasti kupus. Na kraju dodajte kolutiće prase i sve dobro izmiješajte, te kratko prepržite.

Zatim, ulijte povrtni temeljac i bijelo vino, pa sve začinite sa soli, biberom i svježim peršunom. Smanjite vatru i krčkajte dok sva tečnost ne ispari, odnosno dok kupus ne postane toliko mekan da se topi u ustima. Juneće kobasice na par mjesta zarežite nožem i popržite ih u gril tavi. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana