24.12.2019. 14:28
Ugor u vinu
Morske dubine su prepune ukusnih namirnica, a jedna od njih je i zmijolika riba ugor, koju je naš kuhar pripremio u vinu.
Sastojci:

1 ugor (oko 500 g)
200 ml bijelog vina
1 paradajz
3 krompira
1 luk
½ stabljike prase
3 češnja bijelog luka
1 kašika zelenog bibera
50 g putera
peršun

Kao i običnu, tako i zmijolike ribe treba najprije očistiti, dobro oprati, a potom i posušiti. 

Ugora na nekoliko mjesta na leđima zarežite, pa ga kratko prepržite na puteru. Nakon što porumeni, dodajte povrće, koje i ne morate previše usitnjavati. Na kraju dodajte peršun, pospite zelenim biberom, prelijte bijelim vinom, poklopite i lagano kuhajte oko 25 minuta, odnosno dok krompir ne bude kuhan, a vino skoro u potpunosti ishlapi.

Kuhane komade ribe mnogo lakše ćete očistiti od kostiju, pa ih servirajte uz povrće. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana