24.12.2019. 14:28
Morske dubine su prepune ukusnih namirnica, a jedna od njih je i zmijolika riba ugor, koju je naš kuhar pripremio u vinu.
Sastojci:
1 ugor (oko 500 g)
200 ml bijelog vina
1 paradajz
3 krompira
1 luk
½ stabljike prase
3 češnja bijelog luka
1 kašika zelenog bibera
50 g putera
peršun
Kao i običnu, tako i zmijolike ribe treba najprije očistiti, dobro oprati, a potom i posušiti.
Ugora na nekoliko mjesta na leđima zarežite, pa ga kratko prepržite na puteru. Nakon što porumeni, dodajte povrće, koje i ne morate previše usitnjavati. Na kraju dodajte peršun, pospite zelenim biberom, prelijte bijelim vinom, poklopite i lagano kuhajte oko 25 minuta, odnosno dok krompir ne bude kuhan, a vino skoro u potpunosti ishlapi.
Kuhane komade ribe mnogo lakše ćete očistiti od kostiju, pa ih servirajte uz povrće. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.