27.12.2019. 11:36
Kromplig iz rerne
Lignje u kombinaciji s krompirom daju jelo koje će vas oraspoložiti, ne samo zbog odličnog okusa već i zbog jednostavne pripreme.
Sastojci:

500 g lignji
400 g krompira
¼ korijena celera
2-3 česnja bijelog luka
100 ml bijelog vina
50 ml maslinovog ulja
so
biber
svježi peršun
mješavina začina

Krompir ogulite i izrežite na jednake ploške. Stavite u hladnu vodu, posolite i kuhajte oko 15 minuta. Dakle, pazite da vam se krompir ne skuha do kraja.

Krompir procijedite, pa ga prebacite u tepsiju. Očišćene lignje presijecite na pola, pa ih zajedno s kracima dodajte u krompir. Zatim, ubacite kockice korijena celera i sitno nasjeckan bijeli luk, te sitnije nasjeckan svježi peršun. Posolite, pobiberite, te po želji stavite mješavinu začina. Sve prelijte maslinovim uljem i dobro izmiješajte. Stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata.

Nakon toga, lignje i krompir prelijte bijelim vinom i vratite u rernu na još desetak minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana