14.1.2020. 11:04
Pile iz lonca
Nikad brže napravljene, a u isto vrijeme ukusnije piletine nećete okusiti ukoliko ne isprobate recept za Pile iz lonca.
Sastojci:

4 pileća karabatka
100 g nasjeckanog paradajza iz konzerve
100 g svježe paprike
1 manji luk
3 češnja bijelog luka
20 ml maslinovog ulja
so
biber 
čili paprika 

Zarežite karabatake do kosti. Zagrijte ulje u Tefal ekspres loncu, pa ispržite karabatake sa svih strana dok ne porumene. Izvadite ih i ostavite sa strane.

Potom, ubacite povrće (na kockice izrezan luk i svježu papriku, te sitno nasjeckan bijeli luk), kratko ga prepržite, pa prelijte sa 200 ml tople vode i narezanim paradajzom i dobro promiješajte.

Dodajte preostale sastojke. Začinite solju, biberom i čili paprikom, pa vratite meso u lonac. Promiješajte. Zatvorite ekspres lonac i ostavite da kuha 7 minuta nakon što ventil počne „šištati“.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana