17.1.2020. 10:56
Teleći čorbanac
Kad vam se zima uvuče u kosti, nema boljeg lijeka od nečeg toplog i na kašiku. Evo, na primjer, teleći čorbanac, savršen je obrok da se ugrijete i obradujete svoj želudac.
Sastojci:

300 g teletine
200 g krompira
1 luk
2 mrkve
20 g korijena celera
1 kašika brašna
1 kašika ajvara
1 kašičica mljevene crvene paprike
500 ml goveđeg temeljca
20 ml ulja
svježi peršun
so
mješavina začina
biber

Najprije ogulite krompir i ostavite ga u vodi, a zatim na kockice isjeckajte luk, mrkvu i korijen celera. Na ulju prepržite prvo luk, pa kad se zazlati dodajte mrkvu i celer. Nakon što povrće omekša, dodajte kockice mesa i prepržite ga sa svih strana. Tada dodajte začine: svježi peršun, so, biber, mješavinu začina i mljevenu crvenu papriku. Sve dobro izmiješajte i dinstaje oko 5-10 minuta.

Kada ispari tečnost od povrća i mesa, sve pospite sa velikom kašikom brašna i fino umiješajte, pa zalijte sa temeljcem. Nakon što proključa, ubacite krompir i pustite sve da se krčka oko 40 minuta na laganoj vatri. Pred kraj kuhanja u čorbanac umiješajte i veliku kašiku ajvara i skinite s vatre. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana