20.1.2020. 11:59
Dinja je dostupna tokom cijele godine, tako da i ovaj lagani desert možete napraviti skoro kad god poželite. A poželjet ćete ;)
Sastojci:
1 dinja (oko 300 g)
1 manja čaša vode (oko 100 ml)
50 g šećera
30 g kokosovog brašna
30 g škrobnog brašna
korica 1 naranče
Dinju izrežite na kockice, pa je sa malo vode izblendajte dok ne dobijete finu kašu. Kašu, potom, prebacite u šerpu i lagano zagrijavajte. Dodajte šećer i miješajte dok se u potpunosti ne rastopi.
Nakon toga, dodajte kokosovo brašno i ponovo sve dobro izmiješajte. Škrobno brašno pomiješajte s malo vode pa i njega umiješajte u kašu. Sve zagrijavajte na laganoj vatri dok ne dobijete željenu gustinu, a pred kraj dodajte i narendanu koricu jedne naranče.
Topao mousse razdjelite u zdjelice i ostavite da se dobro ohladi.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.