24.1.2020. 11:22
Papripita
Kada mirisne paprike roge završe u piti, onda dobijete papripitu. Ovo je pravo zimsko jelo koje ćete obožavati!
Sastojci:

800 g svježeg (ili mladog) sira
100 g kajmaka
9 paprika roga
4 jaja
1 kašičica praška za pecivo
300 g jufke za pitu
20 g milerama
100 ml ulja
so
sjemeke lana

Za početak ispecite roge. Operite ih, pa dobro posušite, te ih poslažite u tepsiju. Pecite ih u rerni na 200 stepeni oko 40 minuta. Pečene paprike prebacite u zdjelu sa poklopcem i ostavite oko 10-15 minuta. To će vam pomoći da lakše ogulite kožicu sa paprika.

U većoj zdjeli izmutite 3 jaja, pa dodajte svježi ili mladi sir, te kajmak, pa sve posolite po želji. Dobro izmiješajte.

Oguljene paprike izrežite na trakice ili usitnite, pa dodajte u smjesu od sira i jaja, te dodajte malo praška za pecivo.

Za rolanje koristite po dvije jufke, a obavezno svaku jufku premažite sa malo ulja. Zatim, stavite dio nadjeva, pa zarolajte jufku i prebacite je u tepsiju. Tako radite dok ne potrošite sve jufke i sav nadjev. Jufke poslažite jednu uz drugu u kockastu ili okruglu tepsiju kao što je to učinio naš kuhar.

Zatim, u zdjeli umutite 1 jaje, sa malo milerama i ulja, pa sa tom smjesom prelijte pitu. Na kraju je pospite sjemenkama lana i stavite peći u rernu na 200 stepeni oko 40–50 minuta. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana