28.1.2020. 15:00
Kolač za zeku
Za vrhunsku poslasticu vam zaista nije potrebno mnogo, a najbolji dokaz za to je i ovaj mirisni i ukusni kolač od mrkve.
Sastojci:

200 g mrkve
200 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
1 kašičica cimeta
3 jaja
170 g šećera
10 ml ulja
180 ml jogurta
1 vanilin šećer
korica 1 limuna
korica 1 naranče

punjenje:
50 g grožđica
sok 1 limuna i naranče

posip:
šećer u prahu

Mrkvu izrendajte na sitnije, pa je pomiješajte sa cimetom i narendanom koricom limuna i naranče. Ostavite sa strane.

Limun i naranču izrendajte, a potom pomoću Tefal citrusete iscijedite sok. U sok stavite grožđice da se natope.

U Tefal Masterchef Gourmet, potom, dodajte jaja, šećer i vanilin šećer, pa miksajte dok ne postanu pjenasti. Zatim, dodajte jogurt i ulje i nastavite miksati. U brašno dodajte prašak za pecivo, pa ga postepeno dodajite ne prestajući miksati u ostatak smjese.

Zdjelu sa smjesom skinite s aparat, pa u nju lagano špatulom umiješajte narendanu mrkvu, a potom i grožđice koje su bile u soku. Po potrebi možete u smjesu i dodati sok, ako je pregusta. Kad se sve dobro umiješa, smjesu izlijte u prikladan kalup i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

Topao kolač pospite šećerom u prahu. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana