30.1.2020. 12:13
Naš kuhar se zarovio u stare recepte i pronašao jedan starinski koji će vas ugrijati i donijeti nešto drugačije za vašu trpezu.
Sastojci:
250 g kukuruznog brašna
150 g brašna
2 jaja
1 kocka za supu od govedine
150 g suhog mesa
so
biber
Najprije napravite tijesto za kukuruzne rezance. Pomiješajte kukuruzno i pšenično brašno, malo posolite, pa dodajte jaja i lagano počnite mijesiti tijesto. Dok mijesite, postepeno dodajite vodu. Kada umijesite glatko tijesto, na pobrašnjenoj površini, ga razvaljajte u pravougaonik na debljinu od 0,5 cm ili tanje. Tijesto, potom, izrežite na trakice i po potrebi ih uvaljajte u još brašna.
U šerpi zagrijte vodu, pa ubacite goveđu kocku za supu te 50 g suhog mesa. Kada supa proključa, ubacite rezance i kuhajte oko 15 minuta.
Pred kraj, u tavi kratko ispržite komadiće suhog mesa, pa ih umiješajte u supu. Po želji sve pospite svježim peršunom i biberom.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.