20.3.2020. 11:43
Hadžijski ćevap
Šta je starije, begova čorba ili hadžijski ćevap? Bez obzira na odgovor, mi bismo se radije ćevapom sladili...
Sastojci:

600 g teletine
20 ml ulja
2 luka
½ svježe paprike
100 g svježeg paradajza
svježi peršun
so
biber

Teletinu operite, pa je dobro posušite i izrežite na kockice veličine zalogaja. U većoj šerpi zagrijte ulje, pa na njemu prepržite sitnije narezan luk. Kada luk omekša, dodajte meso i pirjajte ga dok promijeni boju.

Tada ulijte oko 100 ml vruće vode i dinstajte ga oko 15 minuta.

Papriku isijecite na kockice, a paradajz ogulite, pa ga izrežite na sitno. Dodajte u meso, pa sve posolite, pobiberite i pospite svježim peršunom. Krčkajte na laganoj vatri dok tečnost ne ispari. Od aluminijske folije napravite manje zdjelice, pa u njih rasporedite ćevap. Foliju pri vrhu uvrnite, tako da ćevap bude u potpunosti zatvoren. Posude s mesom prebacite u tepsiju i pecite u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.

Hadžijski ćevap poslužite u foliji ukrašen feferonom. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

LIFESTYLE
Source.ba-sva prava pridržana